Popularna društvena mreža TikTok pronalazi načine da zaštiti mlađe korisnike od neprikladnog sadržaja.

Servis je počeo sa testiranjem načina na koje bi popularni servis mogao da ograniči sadržaje koji su neprikladni za određena godišta, kao i da poboljša sigurnosne funkcije usmjerene ka tinejdžerima.

Testovi su u ranim fazama, ali kompanija kaže da je cilj da se mlađi korisnici zaštite od sadržaja za odrasle ili drugog potencijalno neprikladnog video sadržaja.

TikTok se, poput drugih kompanija, našao na udaru javnosti zbog načina na koji upravlja elementima bezbjednosti korisnika, a to se posebno odnosi na djecu i mlađe tinejdžere.

„Kada sistem bude kompletno objavljen, sadržaj za koji smo identifikovali da sadrži pretežno teme za odrasle bi mogao biti ograničen za tinejdžere“, ističe Trejsi Elizabet – vođa politike globalnih problema u TikToku.

Zasebno od ovoga, TikTok radi na funkciji za kreatore koja će im omogućiti da označe da li su njihovi video klipovi namijenjeni odraslima ili mlađim korisnicima.

Iako TikTok trenutno sprovodi manje testove kada su u pitanju restrikcije starosnih ograničenja, očekuje se da će i dalje proći izvjesno vrijeme dok funkcije postanu široko dostupne korisnicima, prenosi B92.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.