Globalno predstavljanje Huawei P50 serije počelo je krajem januara. Proizvođač je otvorio prednarudžbe za Huawei P50 Pro i Huawei P50 Pocket uređaje širom Azije i Pacifika, Bliskog istoka i Afrike, Evrope i Južne Amerike.

Dvije sedmice nakon objave, uređaji su konačno pušteni u prodaju, tačno na vrijeme za Dan zaljubljenih. Svako tržište ima svoje ponude, ali svi uključuju pakete sa besplatnim nosivim uređajima, FreeBuds-ima, garancijama i pretplatama.

Huawei P50 Pocket je prvi telefon na preklop kompanije koji nema vidljivog zazora kada je zatvoren. Postoji eksterni kružni ekran sa dijagonalom od 1” za pregled notifikacija, a služi i kao ekran za pregled selfija sa glavnom kamerom.

P50 Pro je vodeći pametni telefon kompanije. Iako je Huawei izgubio nešto na globalnom tržištu, još uvijek proizvodi impresivne uređaje. P serija je orijentisana na fotografiju (otuda i slovo P), a ovaj telefon je još jednom podigao letvicu. Iako su kamere među najboljima, P50 Pro također ima prekrasan ekran, performanse baterije i cjelokupni izgled.

Huawei P50 Pocket dolazi u dvije varijante – 12/512 GB memorije i zlatnog dizajna, koji košta 1.599 eura. Postoji i bijela opcija koja i dalje izgleda dobro na svoj način, i košta samo 1.299 eura, ali ima samo 8 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora.

Brzi pogled otkriva da će Huawei France u paketu dobiti FreeBuds Pro kao poklon, kao i tromjesečnu pretplatu za Adidas Runtastic. Njemačka divizija ubacuje FreeBuds Lipstick, ali nudi i popuste za Scale 3 Pro, Sound Joy zvučnike ili Watch GT 3 pametni sat.

Huawei P50 Pro dolazi sa 8/256 GB u zlatnoj ili crnoj boji i košta 1.199 eura. Podržava brzo bežično punjenje od 50W, a Huawei će prodati odgovarajući punjač za samo 50 €, umjesto originalne cijene od 130 €.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.