Popularna aplikacija za dijeljenje video sadržaja TikTok uvela je određene zabrane reklamiranja, u cilju obezbjeđenja “da njeni mladi fanovi ostanu zdravi”.

 

Tako je TikTok uveo nova pravila oglašavanja, a među njima su i zabrana reklamiranja aplikacija koja savjetuju kako da zdravo postite, razne preparate za mršavljenje, ali i sadržaja koji “promovišu negativnu sliku o ljudskom tijelu”.

“Navedeni tipovi reklama ne podržavaju pozitivno i bezbjedno iskustvo kojem težimo na TikToku”, saopštili su iz ByteDance-a, kompanije koja je vlasnik TikToka.

Takođe, TikTok uvodi “stroge restrikcije” za reklame koje se odnose na mršavljenje. Uz to ograničava i reklame koje promovišu proizvode za kontrolu težine za korisnike TikToka mlađe od 18 godina.

U novim smjernicama objašnjeno je i kako sami korisnici mogu da blokiraju sadržaj, korisnike i komentare koje smatraju uznemirujućima. Od sada je moguće i prijaviti reklame koje krše pravila.

Statistika govori da 69 posto korisnika TikToka čine osobe stare između 16 i 24 godine. Zanimljivo, sa druge strane, čak 46 posto korisnika Facebook-a su osobe starije od 65 godina.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.