Timely je nedavno predstavio adapter za konverziju „UD-M2IN“, praktično rješenje za transformaciju NVMe M.2 SSD-a u USB diskove bez napora. Po cijeni od približno 22 USD, ovaj adapter bi trebao doći na tržište 16. februara. Dizajniran za smještaj i M Key i B&M Key NVMe M.2 SSD-ova, uređaj ima USB 3.2 Gen 2 interfejs, koji omogućava impresivne brzine prenosa podataka koje prelaze 1.000 MB/s, zahvaljujući propusnosti od 10 Gbps.

Nije ograničen samo na to da služi kao eksterna memorija za računare, adapter je veoma svestran, što ga čini pogodnim za proširenje skladištenja na PlayStation 5 i olakšava snimanje na televizorima i uređajima za snimanje. Sa dimenzijama od 39 mm širine, 60 mm dubine i 13 mm visine i težine od 56 g, pruža kompaktno i lagano rješenje za korisnike u pokretu. Paket uključuje kabel od 560 mm koji osigurava praktičnost povezivanja.

Ovaj adapter za konverziju je kompatibilan sa različitim operativnim sistemima, uključujući Windows 11/10/8.1/7 i macOS 10.2.6 ili noviji, nudeći fleksibilnost u njegovoj upotrebi. Kako bi korisnicima pružili mir, Timely Co., Ltd. stoji iza kvaliteta adaptera nudeći jednogodišnju garanciju.