Football Manager serijal ostvario je značajan uspeh, evidentan kroz impresivne prodajne brojke. Najnoviji dio u ovom serijalu, Football Manager 2024, postavlja rekord u istoriji serije sa preko sedam miliona prodatih kopija. Ovaj uspjeh je učvrstio poziciju igre kao nezaobilaznog dijela sportskog gejminga, stvarajući masivnu i posvećenu publiku.

Sports Interactive, studio koji stoji iza ovog popularnog serijala, aktivno radi na proširivanju dostupnosti igre. Fokusiraju se na inkluziju ženskog fudbala i pružanje podrške za jezike specifične za zemlje kao što su Kina, Japan i Južna Koreja. Studio koristi različite kanale distribucije, uključujući usluge pretplate, konzole, pametne telefone i izdanja na Netflixu, čime omogućava igračima lako igranje na njihovim preferiranim platformama.

Miles Jacobson, direktor studija Sports Interactive, izražava ponos zbog kontinuiranog rasta igre tokom poslednjih četiri godine. Od proslave dostizanja dva miliona igrača 2020. godine do sadašnjih sedam miliona prodatih kopija u 2024. godini, Jacobson ističe doprinos tima iz SI studija i zajednice igrača. Posebno naglašava važnost angažmana sa zajednicom od samih početaka internetskog doba.

Iako su impresivne prodajne brojke impresivan uspeh, Jacobson ističe da je njegov najponosniji trenutak vezan za to kako igra utiče na pojedinačne igrače. Za mnoge, Football Manager nije samo igra; to je sredstvo za ostvarivanje fudbalskih fantazija i kreiranje timova iz snova. Ova igra postala je neizostavan deo života mnogih ljudi, svedočeći o kvalitetu i dubini iskustva koju pruža.