Tinder je objavio da će kasnije tokom godine objaviti veliku nadogradnju za svoju popularnu aplikaciju u kojoj uvode video-pozive. Ovo je ogromna nadogradnja, s obzirom na to da Tinder ima milione korisnika i da video-pozivi mogu biti vrlo korisni za sve njih.

Svi se trenutno pitaju kako će Tinder riješiti problem uznemiravanja i zloupotrebe kada uvede video-pozive, navodi PC Press. Pretpostavlja se da rade na sistemu ranog otkrivanja uvredljivih slika. Korisnici će takođe morati da mijenjaju svoje navike i da će video-chat biti uobičajena stvar umjesto tekstualnih poruka.

Iz kompanije su takođe objavili i statističke izvještaje za prethodni period tokom epidemije virusa korona, u kome je dostignut porast korišćenja ove aplikacije, i to kod žena mlađih od 30 godina, za ukupno 37%. Broj poruka u toku dana povećan je za oko 27%, gledajući globalno. Iako ovi brojevi pokazuju pozitivan rast, primijećen je pad broja korisnika u odnosu na februar, odnosno vrijeme prije krize. Kako se vanredne mjere ukidaju, tako se primjećuje i porast upotrebe aplikacije i razmjena poruka u svim regionima svijeta.

(PC Press / B92)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.