Panasonic je dobio dvije vrijedne Tipa World Awards 2020 nagrade za svoj Lumix S1H fotoaparat i fantastičan LEICA DG Vario-Summilux 10-25mm F1.7/ASPH objektiv

 

Panasonic je objavio da je dobio dvije prestižne svjetske nagrade za 2020. godinu od organizacije Technical Image Press Association (TIPA).

Nagrada TIPA je poznata kao jedno od najcjenjenijih priznanja u svijetu fotografije i slikanja.

Panasonic je ponosno primio nagradu za LUMIX S1H kao „Najbolji fotoaparat punog kadra za fotografisanje i snimanje videa” te za LUMIX LEICA DG Vario-Summilux 10-25mm F1.7/ASPH. kao „Najbolji MFT objektiv”.

Na temelju strogog postupka koji se sastoji od rigoroznog testiranja, uspoređivanja i završnog glasanja, nagrađene proizvode biraju svjetski poznati predstavnici iz publikacija specijalizovanih za fotografije i vizuelne umjetnosti i tehnologije.

Lumix S1H je fotoaparat koji se prilično dobro snalazi u videu; S1H je definitivno video kamera koja se takođe čini prilično korisnom za fotografije.

Lumix S1H (Foto: Digital Camera World/Rod Lawton)

Lumix S1H je prvi fotoaparat bez ogledala koji je dobio Netflix-ovo ‘A’ odobrenje kao primarna kamera za snimanje originalnih Netflix produkcija. Ujedno je i najjeftinija, koja može da parira sa daleko skupljim rivalima poput Arri Alexa 65, Red One i Sony Venice.

LEICA DG Vario-Summilux 10-25mm / F1.7 ASPH. objektiv je izvrstan u performansama snimanja videa zahvaljujući mehanizmu koji onemogućuje „disanje“ fokusa. To je bio velik problem svih zamjenjivih objektiva namijenjenih statičnoj fotografiji.

Objektiv je prikladan za cijeli niz svakodnevnih situacija fotografisanja, od dinamičnih pejsaža do portreta, čak i u uslovima slabog osvjetljenja, čime se uklanja potreba za promjenom objektiva zavisno o situaciji.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.