To je prvi put da je Tokio Game Show (TGS) ikad otkazan, ali smo barem umjesto njega dobili internet događaj za 2020. godinu

 

Pokretanjem dvije konzole planirane za kraj ove godine, Tokyo Game Show (TGS) smatran je posljednjom velikom konferencijom o igrama za Microsoft i Sony koji su htjeli da pokažu Xbox Series X i PlayStation 5. Ali, na žalost TGS 2020 je upravo otkazan.

Kako izvještava IGN, očekuje se da će se TGS 2020 izvoditi od 24. do 27. septembra u Makuharijevoj dvorani u Chibi u Japanu. To je dobro tempiran show za izdavače koji će moći da pokažu svoje nove igre za praznični period krajem godine.

Ova se godina smatrala ključnom za demonstraciju sposobnosti Serije X i PS5 prije njihovog pokretanja. Međutim, zbog pandemije koronavirusa, organizatori su odlučili da je najbolje Tokio Game Show 2020 prebaciti na internet događaj.

Na web stranici TGS pojavila se poruka koja objašnjava:
„TOKYO GAME SHOW 2020 (TGS2020), koji bi se trebao održati od 24. septembra (čet. Do 27. (ned.) septembra 2020., u planu je da se održi na internetu. TGS2020, koja se obično održava u Makuhari Messe, otkazuje se…
Zbog izbijanja novog koronavirusa (COVID-19) na svjetskoj razini, a situacija je nepredvidljiva i u Japanu, organizator i suorganizatori su donijeli ovu odluku nakon dužeg razmatranja, da najviši prioriteti budu zdravlje i bezbjednost posjetilaca, izlagača i zainteresovanih strana. Molimo vas za ljubazno razumijevanje i saradnju. “

Sjajno je čuti da će se ovaj događaj održati u nekom svojstvu, što nikako nije moralo da bude. E3 je, na primjer, otkazan bez direktne digitalne zamjene. Umjesto toga, studijima je uglavnom prepušteno da priređuju vlastite događaje u jeku E3 2020. Dok će EA Play Live da nastavi kao digitalni događaj uprkos otkazivanju E3.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.