Huawei nastoji da iskoristi TomTom-ov rastući ekosistem servisa i zasnivaće dosta toga na kompanijinim nezavisnim aplikacijama, paltforamama i podacima sa mapama

 

Kad ne može Google, može TomTom. Huawei izgleda da je našao rješenje za mape i servise

Kineska kompanija Huawei je u posljednje vrijeme izuzetno aktivna kada je u pitanju prilagođavanje i pronalaženje alternativnih rješenja i pristupa aktuelnoj situaciji, koja kompaniji onemogućava korišćenje Google servisa usljed sankcija koje su nametnule SAD.

Najnoviji potez u tom pravcu je najavio portparol kompanije TomTom – Remco Meerstra.

Očigledno je da Huawei i kompanija za navigaciju sa velikim renomeom već neko vrijeme imaju već zaključen sporazum o partnerstvu.

Pročitajte još: Nove mogućnosti Google Mapsa olakšavaju vožnju u saobraćaju

Sporazum koji se čuvao u tajnosti, sada je konačno objelodanjen. Ipak, za sada još nema detalja o onome šta možemo da očekujemo.

Može se pretpostaviti da će Huawei iskoristiti TomTom-ov rastući ekosistem servisa i zasnivaće dosta toga na kompanijinim nezavisnim aplikacijama, paltforamama i podacima sa mapama.

Potrebno je napomenuti da Huawei sve ozbiljnije forsira svoje platforme i cloud usluge, približavajući ih sve više Google-ovim ponudama.

Ovo je posebno vidljivo u oblasti pametnih telefona, gde korisnici mogu da očekuju sve više i više Huaweijevih rešenja u budućem periodu.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.