Aplikacija „Truth Social“ koju je pokrenuo bivši američki predsjednik Donald Tramp mogla bi danas da se nađe u Apple prodavnici, javio je Rojters.

„Ove nedjelje ćemo početi da se plasiramo na Apple prodavnici. To će biti sjajno, jer ćemo dobiti mnogo više ljudi koji će biti na platformi“, rekao je bivši šef Komiteta za obavještajne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Devin Nunes za Foks njuz.

Pročitajte još: Meta se oglasila, ipak nemaju namjeru da napuste Evropu

Pokretanje aplikacije bi povratilo Trampovo prisustvo na društvenim mrežama, kome je više od godinu dana zabranjen pristup Twitteru, Facebooku i YouTubu, ocijenjuje britanska agencija.

Trampu je zabranjen pristup najpopularnijim društvenim mrežama poslije upada njegovih pristalica u američki Kapitol u Vašingtonu 6. januara 2021. godine.

Trampov najstariji sin 15. februara objavio je na Twitteru snimak na kome je pisalo: „Spremite se! Vaš omiljeni predsjednik uskoro se vraća!“

Iza platforme stoji „Trump Media and Technology Group“ (TMTG).

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.