Ako se pitate kako sačuvati bateriju telefona onda iskoristite ove korisne savjete da iz nje izvučete apsolutni maksimum

 

Pametni telefoni čine veliki dio naše svakodnevne rutine, pa donekle ima smisla razmišljati kako sačuvati bateriju i produžiti joj dužinu trajanja.

Jedan od najčešćih problema sa uređajima, nevezano uz operativni sistem definitivno zna biti baterija koju korisnici dosta često znaju „iscijediti“ a da toga nisu ni svjesni.

Iskoristite tri trika kako da sačuvate bateriju i iz vašeg telefona izvučete još koji sat prije nego ga budete morali spajati na punjač.

 

Iskoristite softverski način rada za čuvanje baterije

 

Prvi savjet kako sačuvati bateriju vašeg telefona je i najjednostavniji. Dovoljno je da na vašem uređaju uključite štednju baterije i telefon će se sam pobrinuti za to.

Neki Androdi dolaze sa posebnim softverskim načinom rada koji štedi bateriju i samim time izvlači još vremena prije nego što se telefon ugasi.

Njezinom aktivacijom dobićete na vremenu bez dramatične promjene samog iskustva korišćenja. Problem sa Android telefonima je to što svaki proizvođač ima svoje ime za više manje istu stvar, pa ćete, ukoliko želite aktivirati ovaj način, morati malo da pogledate u uputstva vašeg uređaja.

Ako koristite iPhone, uđite u Settings > Battery > Low Battery Mode i aktivirajte opciju pritiskom na prekidač. Štedljiv način rada prepoznaćete po narančasto žutoj boji statusa baterije.

 

Izbjegavajte neprestano trošenje interneta

 

Da biste spasili postotke baterije, nemojte koristiti lični hotspot koji će drugom uređaju da posudi internet, ali i da isprazni bateriju vašeg uređaja.

Takođe, pokušajte da ne koriste navigacijski softver koji na iPhone-u i Androidu troši veću količinu baterije.

Isto vrijedi i za stream-anje muzike putem aplikacija poput Deezera, Apple Musica ili Spotifyja. To se isto odnosi i za video usluge poput Netflixa ili YouTube-a. Sve ove usluge troše mnogo struje, pa predlažemo da, ako želite uštediti na bateriji, gledanje i slušanje odgodite do dolaska kući.

 

Ne koristite „tihe ubice baterije“

 

Bez obzira koji telefon koristili, postoji nekoliko vrlo rastrošnih funkcija uređaja na koje mnogi ne obraćaju pažnju. Prva od njih je kamera koja, pored aktivacije hardvera za fotografisanje učitava i posebnu aplikaciju. Oni u tandemu vrlo brzo mogu pojesti nekoliko dragocjenih postotaka baterije.

Druga stvar koju biste definitivno trebali zaobići je pokretanje bilo kakvih video-igara. Naročito one koje imaju malo ‘raskošniju’ grafiku. Video-igre su uopšte neke od najzahtjevnijih aplikacija koje se mogu pokrenuti na telefonu te kao takve nisu baš najbolji izbor za sve kojima je smartfon na 5 posto baterije.

(Tportal)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.