Stigla je nova verzija popularne slagalice za pametne telefone – evo kako se može izvući apsolutno najviše da ne potrošimo novac na mikrotransakcijama.

Candy Crush Friends Saga je najnovija slagalica developera King koja je puno izazovnija i zaraznija od većine savremenika koji koriste mehaniku spajanja tri ista simbola.

Ovo je četvrta igra u seriji Candy Crash. Nakon prvobitne Candy Crush Sage stigla je Candy Crush Soda Saga i konačno Candy Crush Jelly Saga. Redosljed igranja nije bitan. Štaviše, ne postoji razlog zašto ne biste odmah skočili na posljednji nastavak.

Evo na koji način možete poboljšati rezultate u popularnoj slagalici.

 

Nemojte da koristite predložene prijatelje, ali ih zadržite!

 

Na samom početku nivoa možete da birate između tri Prijatelja. Kada pokrenete bilo koji nivo, razmislite i sami birajte Prijatelja koji će vam biti najkorisniji. Postoje Prijatelji, na primjer, koji su odlični samo na specifičnim razinama. Ako, na primjer, imate zadatak ‘ispuniti sva prazna srca’, poželjećete više ribe, što znači da vam je najbolji izbor Tiffi.

Igranjem ćete otkriti koji Prijatelj najviše pomaže pri određenim nivoima a zatim ćete početisami da ih odabirete.

 

Ako zaglavite otiđite na forum!

 

Ako često igrate, odite na forume Candy Crush Friends Sage – tu su pravi savjeti i rješenja za rudarstvo za najteže nivoe.

Kreatori igre ponekad pokrenu mala takmičenja u kojima možete da zaradite bonuse i (ponekad) zlatne poluge.

 

Radije izgubite život nego pojačanje

 

Friends Saga ima dva pojačanja: lizalice i zlatne poluge. Radi se o zvaničnim Candy Crush Friends Saga ‘varalicama’ kojima prelazite nivoe ako su vam super teški. Na raspolaganju su vam tri lizalice – jedna uništava jedan komad slatkiša, druga radi kao zamotani slatkiš, dok treća radi kao prešarani slatkiš.

Isto važi za zlatne poluge koje su takođe ograničene. Na kraju bilo kojeg nivoa možete da potrošite do deset zlatnih poluga za pet dodatnih poteza.

Iako je ideja upotreba pojačanja na kraju nivoa primamljiva, postoji velika šansa da ste daleko od rješenja nego što mislite.

Život se vraća nakon nekog vremena, a pojačanja ne, što znači da je bolje izgubiti život nego pojačanje.

(IT mixer/tportal.hr)

https://www.youtube.com/watch?v=TlZDUfie5HA

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.