​Twitter Blue servis je unaprijedio neke popularne opcije, pa je tako sad izmjena tvitova moguća sat vremena nakon objave na ovoj društvenoj mreži.

Korisnici koji plaćaju društvenoj mreži Twitter naknadu od osam dolara mesječno, osim mogućnosti verifikacije naloga imaju i opciju „edit“ odnosno mijenjanja originalnih tvitova. Izmjena tvitova je sada za pretplatnički servis Twitter Blue povećana sa 30 minuta na cijelih sat vremena od trenutka objavljivanja, piše u zvaničnoj objavi.

Novina je objavljena baš u izmijenjenom tvitu na ovoj društvenoj mreži sa Twitter Blue naloga, kako bi se vjerovatno dodatno naznačila promjena. Međutim, prvobitna objava je izmijenjena samo minut poslije originalne, a ne poslije više od pola sata kasnije, čime bi se eventualno ukazala dodatna pažnja na novinu.

Nakon što je milijarder Ilon Mask krajem prošle godine kupio ovu društvenu mrežu, na nju je uveo mnogo promjena, među kojima je i drugačiji pretplatnički servis Twitter Blue. On omogućava korisnicima koji plate 7,99 dolara mjesečno pogodnosti poput: verifikacije naloga koji dolazi u obliku plave kvačice, mijenjanje tvitova, pisanje istih sa povećanim brojem karaktera, do četiri hiljade.

Nakon što korisnici promijene originalni tvit, može se vidjeti i njegova originalna verzija što olakšava uočavanje promjene. Ta opcija može da posluži za ispravljanje slovnih grešaka, ali i eventualnog konteksta same objave. Naravno, na taj način se otvara i mogućnost zloupotrebe plasiranja informacija, ali je to koliko-toliko spriječeno naznakom da je objava izmijenjena i prikazivanjem njene prvobitne verzije.

Korisnici koji žele da plaćaju za ove pogodnosti, trebalo bi da dobiju i još jednu mogućnost, najavljenu još u novembru, odnosno smanjenje broja reklama koji izlaze na mreži. Na sajtu Twitter sajtu podrške piše da se na ovoj funkciji i dalje radi.

Mask je nedavno zaposlio i novu izvršnu direktorku mreže Lindu Jakarino, koja je inače, prethodno radila na poziciji šefa marketinga i prodaje za NBC Universal.

Možda će se njenim dolaskom funkcija smanjenog broja reklama brže omogućiti. Novi vlasnik mreže je osim Twitter Blue pretplate uveo i još gomilu novina i poboljšanja na ovu mrežu, prenosi b92.