Više od 15 godina nakon osnivanja, Twitter je potvrdio da je „edit“ taster konačno na putu.

Kompanija je to potvrdila u tvitu, ističući da na funkciji radi još od prošle godine.

Twitter nije objavio previše detalja, ali je prikazan nacrt funkcije, koja će se prvo testirati od strane Twitter Blue pretplatnika tokom predstojećih mjeseci.

Dodato je da kompanija nije dobila ideju iz ankete, ukazujući na nedavno pitanje koje je korisnicima postavio Ilon Mask. On je prije toga postao najveći dioničar u Twitteru, kupivši 9,2% akcija u kompaniji.

Twitter se u prošlosti ustručavao da doda taster za izmjenu tvitova zbog toga što se plašio da bi takva funkcija mogla da se koristi za širenje dezinformacija. Iz kompanije ističu da žele da osiguraju da se vidi kada je određeni tvit izmijenjen i kako je do toga došlo.

Pored toga, omogućavanje „edit“ tastera prvo za Twitter Blue pretplatnike bi moglo biti značajno poboljšanje za kompanijin nedavno objavljeni pretplatnički servis.

Twitter Blue po cijeni od 2,99 dolara mjesečno korisnicima nudi dodatne funkcije, kao što je „undo“ za tvitove i pristup NFT profilnim fotografijama.

Očekuje se da funkcija izmjene tvitova neće zauvijek ostati limitirano dostupna samo za korisnike koji plaćaju pretplatu na Twitter i očekuje se da bude svima dostupna nakon perioda testiranja, prenosi B92.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.