Do sada je za objavljivanje tweet-ova bila neophodna upotreba nekih nezavisnih programa, kao što je na primer Tweetdeck. Međutim, od sada prestaje potreba za njima, jer je ova društvena mreža zvanično uvela mogućnost zakazivanja tweet-ova.

 

Eksperimentisanje sa ovom funkcijom traje više od godinu dana, ali je do sada ova opcija bila dostupna samo malom broju odabranih testera. Sada je ta funkcija zakazivanja tweet-ova prihvaćena i na raspolaganju je svim korisnicima Twitter-a.

Opciji se pristupa preko ikonice kalendara u dnu Tweet kompozera, pored emodži dugmeta. Ukoliko želite da odložite objavljivanje Tweet-a, dovoljno je da se klikne na tu opciju, umesto na dugme „Tweet“.

Tada se otvara mogućnost definisanja datuma i vremena objave, a na raspolaganju je i lista zakazanih tweet-ova. U istom prozoru nalazi se i kolona „Draft“ što znači da je Twitter omogućio i čuvanje nedovršenih postova, navodi PC Press.

Da bi se poruka sačuvala kao draft, ne treba ništa specijalno raditi – dovoljno je da se iz kompozera izađe preko dugmeta „X“ u gornjem lijevom uglu.

Jedino što u ovom slučaju treba obratiti pažnju je da se draft poruke ne sinhronizuju. Ako ste ga snimili na desktop-u, nećete moći da ga vidite u Tviter aplikaciji na mobilnom telefonu – moraćete da preko telefona pristupite društvenoj mreži preko browser-a da biste ga vidjeli.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.