Kompanija Google je objavila da će Stadia striming platforma uskoro krenuti da radi na iPhone telefonima. Oni su potvrdili da će se to desiti u narednim sedmicama

 

Do sada je Stadia striming bila ograničena na, Android telefone, kompjutere i televizore, a s obzirom na striktna pravila Apple prodavnice, do sada nije mogla da krene sa radom na iPhone telefonima.

Striming igara sada nije pretjerano popularan, ali mnoge velike tehnološke kompanije – uključujući Microsoft, Facebook, Amazon i Nvidia – klade se da je to budućnost ili dio budućnosti video-igara.

Ideja da ne morate imate skup PC da biste igrali najnovije igre vremenom dobija sve više poklonika.

Koncept servisa je da možete igrati igre bilo odakle dok god imate internet, sa telefona, tableta, kompjutera ili televizora. Igre birate kao kod Netflix-a i odmah ih igrate, bez obzira na “hardver”, pošto se strimuju preko interneta.

Uslugu Google Stadia se razlikuje od drugih striming servisa po tome što umjesto da korisnik plaća mjesečno, plaća cijelu igru kao i inače, ali zbog toga nema pretplate na uslugu. Ostali koji hoće da plate 10 dolara mjesečno dobiće strim višeg kvaliteta, ali mogućnost igranja drugih igara posle nekog vremena.

(CNBC)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.