Anketa je pokazala da mnogi vozači daju prednost dugmićima i prekidačima u odnosu na ekrane osjetljive na dodir

 

Forsirajući ekrane osjetljive na dodir, proizvođači žele da nas uvjere da su oni u automobilima najbolja stvar koja nam se mogla dogoditi, ali mnogi vozači ne misle tako.

Iz ugla auto-kompanija, gomilanje funkcija na jednom mjestu samo je prilika da se uštedi, odnosno da se smanje troškovi proizvodnje.

Urađena je reprezentativnaanketa Instituta za istraživanje mišljenja YouGov napravljenog u ime platforme za prodaju automobila mobile.de. Rezultati pokazuju da se njemački vozači radije oslanjaju na klasične dugmiće i prekidače nego na ekrane osetljive na dodir i glasovnu kontrolu prilikom upravljanja svojim automobilima – iako prepoznaju prednosti nove tehnologije.

Prema istraživanju, mnogi vozači u Njemačkoj još uvijek ne uživaju u upravljanju glasom, gestovnim ili touchscreen komandama. Oni više vole da u automobilu pritiskaju komande na starinski način.

Njih 37 odsto preferira dugmiće i prekidače, a još 22% smatra da je kombinacija različitih upravljačkih elemenata najbolja.

Sa druge strane, njih 16% preferira i/ili kontrolu gestovima, dok samo deset odsto želi da kontroliše funkcije svog automobila pretežno ili u potpunosti glasom.

Prema anketi, ispitanici pre svega žele prave, fizičke komande (dugmiće i prekidače) za otvaranje i zatvaranje prozora, za podešavanje klima-uređaja i jačine zvuka audio-sistema.

(Revijahak)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.