Pripreme nove PUBG igre su počele, ali neće biti nalik originalnoj igri, već nešto potpuno drugačije.

Rad na igri predvodi veteran industrije Glen Skofild zajedno sa svojim studijom Striking Distance, koji je u jednom intervjuu otkrio vijest o radu na novoj PUBG igri i ogromnoj kreativnoj slobodi koju su dobili od strane PUBG korporacije.

Skofild je otkio da je PUBG korporacija prišla njemu i zatražila da radi na novom PUBG projektu i da sam predloži kakva će igra biti. Ideja je nastala i vlasnici franšize su jednostavno rekli „da“ i neće se mešati u kompletan proces izrade igre.

Ono što je otkriveno o igri, i verujemo da interesuje mnoge, je da se ne radi o pukom nastavku originala, PUBG 2, već je reč o potpuno drugačijoj igri smјeštenoj u istom univerzumu. Igrače očekuje narativno iskustvo, odnosno priča, i biće akciona igra, a ne čista pucačina.

Nova PUBG igra će na neki način imati ulogu da podari svijetu neku priču iza univerzuma koji se konstantno širi i nastaviće rast u budućnosti.

Radi se o izuzetno ranoj fazi razvoja i za sada nema detalja o izlasku, a uzevši u obzir trenutnu situaciju sa korona virusom, moguće je da će igra izaći kasnije nego što Skofild ima u planu.

Ovaj producent je izjavio kako je već imao iskustva u radu na daljinu sa kolegama, tokom svoje bogate prošlosti, u kojoj je stvorio Sledgehammer Games, studio zadužen za Call of Duty naslove, a iza sebe ima i Dead Space, Legacy of Kain i mnoge druge igre.

(Play.co.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.