Industrija video igara nedavno se našla pod kritikama zbog pohlepe izdavača, uključujući nedovršene igre, obilje mikrotransakcija i prakse koje ne idu u korist potrošača.

Ubisoft, poznat po upotrebi mikrotransakcija u svojim igrama, nastavlja ovaj trend, a to će biti izraženo i u igri Assassin’s Creed Infinity. Prema izvještajima, planira se uvođenje pretplatničkog servisa za ovu igru.

Pretplata bi omogućila pristup starijim Assassin’s Creed igrama, ali je neizvesno da li će obuhvatiti i nove naslove. Pretplatnici će takođe dobijati pristup budućim DLC-ovima, kao i ekskluzivne stavke/skine svakog mjeseca.

Prema „leakeru“ j0nathanu, monetizacija će biti ključna komponenta Assassin’s Creed Infinity. To se poklapa sa spekulacijama o uvođenju Battle Pass sistema i prodavnice za kozmetičke predmete.

Assassin’s Creed Infinity nije nova igra, već Ubisoftova platforma namenjena ovoj franšizi. „Leaker“ se nada da će otkrivanjem ovih informacija izazvati negativnu reakciju javnosti, što bi moglo naterati izdavača da preispita svoj pristup.

S obzirom na postojanje Ubisoft+ pretplatničkog servisa koji uključuje Assassin’s Creed naslove, postoji mogućnost da Ubisoft ukloni ove naslove iz servisa, čime bi potencijalnim pretplatnicima smanjio vrijednost ponude u budućnosti.

(PlayZine)