Unified Remote je praktično rješenje koje će za tren oka da pretvori pametni telefon u daljinski upravljač za PC s Windows-ima, MacOS-om ili GNU/Linux-om uz podršku za čitav niz aplikacija kojima je moguće upravljati sa udaljenosti

 

Unified Remote zgodno je osmišljen dvokomponentni sistem koji može u tren oka transformisati smartfone u daljinski upravljač za računare s Windowsima, MacOS-om ili GNU/Linuxom. Sastoji se od dvije komponente od kojih je jednu potrebno instalisati na računar, a druga je sama aplikacija za pametne telefone sa Androidom ili za iPhone.

Komunikacija te dvije komponente može se odvijati putem lokalne mreže ili putem Bluetootha. Jednom kad je onda ostvarena, na raspolaganje će se dobiti više od 90 različitih daljinskih upravljača.

Ne samo da je moguće upravljati strelicom miša i tastaturom, nego je na pametne uređaje moguće prenositi sliku s računara. Moguće je upravljati uključivanjem ili isključivanjem računara, a tu je i podrška za Wake On LAN.

Unified Remote odlično radi s multimedijalnim aplikacijama kao što su VLC ili Kodi. Nije mu strano ni upravljanje Netflixom i Youtubeom.

Besplatno izdanje ove aplikacije je ograničeno. Ako se želi uživati u svim mogućnostima i svim dostupnim daljinskim upravljačima, moraće se platiti jednokratno oko 9 KM. To i nije toliko puno kada se pogleda šta se s ovim rješenjem dobija. Ukratko, svi oni koji žele s računarom da upravljaju sa svog pametnog telefona i to bez puno petljanja, ovo je rješenje koje će upravo to da omogući.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.