Nova tehnologija skeniranja lica

 

Već nekoliko godina određeni bioskopi postavljaju kamere koje prate infracrveni potpis piratskih kamera. Ali zašto izgubiti sav neiskorišteni potencijal istraživanja tržišta ovim kamerama? Aralia Systems, britanska firma za bezbjednost, upravo je dobila grant u iznosu od 350.000 dolara za korištenje sistema za prikupljanje podataka od publike.

Kamere će publiku osvijetliti infracrvenom svjetlosti i stvoriti 3-D stereoskopske slike publike. Koristeći tehnologiju prepoznavanja lica, moći će prepoznati vaše reakcije, ako ste iznenađeni ili vam je jednostavno dosadno, čak i ako ste u bioskop došli s prijateljima ili solo. Oglašivači će koristiti podatke da bi utvrdili da li imaju prolaz ili ne i prilagoditi oglase u skladu s tim. Tehnologija bi mogla biti od koristi i filmskim studijima koji prikazuju testne projekcije – zašto bi se pitali kako ste se osjećali prema filmu ako mogu samo vidjeti i sami?

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.