Pojavile su se glasine da Lenovo planira ući na tržište matičnih ploča, dovodeći se u konkurenciju sličnim ASRock, ASUS, Gigabyte i MSI, barem prema Guru3D.

Fotografije su se pojavile na mreži matičnih ploča brendova Lenovo Legion, od kojih svaka koristi format koji nije standardan i podržava Intelove serije od 300 i Intel 400 serije čipsetova.

Iako će mnogi pomisliti da je ovo nagoveštaj da Lenovo ulazi na tržište desktop matičnih ploča, koje će biti dostupne mejnstrim korisnicima desktop računara, vjerovatnije je da se radi o pločama koje će Lenovo koristiti u budućim OEM PC računarima.

Lenovo sa brendom Legion ulazi na tržište matičnih ploča
Lenovo Legion matične ploče

Jednostavno rečeno, glupo bi bilo da Lenovo pusti matične ploče poput ove dvije na tržište potrošača, s obzirom na nestandardne faktore oblika i svoj utilitarni dizajn. Obe matične ploče nude minimalne I/O opcije, dok je Legion-brendirani hladnjak previše pojednostavljen da bi se koristio od strane DIY korisnika matičnih ploča.

Tokom predstijećeg perioda vidjećemo u kom pravcu Lenovo razmišlja i kom segmentu tržišta će biti namenjene eventualne Legion matične ploče kompanije.

 

(overclock3d)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.