Na žalost mnogih igra je VR

 

Nakon dosta špekulacija i tizova a početkom nedjelje, red je došao da Valve i zvanično otkrije novu igru u Half-Life serijalu, nakon toliko godina čekanja. Već nam je bilo poznato da se radi o igri sa podnazivom Half-Life Alyx i da je potreban VR uređaj za igranje, a sada imamo i par konkretnih detalja da podelimo sa vama.

Počećemo od priče. Igrači će pratiti događaje koji su se desili između prve i druge Half-Life igre, kao protagonista Alyx koja uz pomoć svog oca pokušava da sačuva planetu od neprijateljski nastrojenih vanzemaljaca. Iako je reč o VR naslovu, pred igračima je punkrvna priča za čije prelaženje treba preko 15 sati. Puni detalje priče su dostupni na zvaničnom sajtu igre.

Što se tiče gejmpleja, on će uključivati dosta istraživanja, rešavanja zagonetki i borbi protiv vanzemaljaca. Očekujemo dosta inovacija na ovom polju od Valvea, pošto se ipak radi o novom izdanju u kultnom serijalu, i fanovi ne smeju biti razočarani.

Half-Life VR
Half-Life VR

Što se tiče cene, ona je punih 60$, ali će igra biti potpuno besplatna za one koji poseduju Valve Index VR uređaj. Naravno, Half-Life: Alyx ćete moći da igrate na bilo kojem VR uređaju koji je dostupan za PC platformu i koji podržava SteamVR.

Pročitajte još: CS:GO novi paket operacija nakon dvije godine

Ako nemate VR uređaj a obožavate Half-Life igre i godinama čekate na novu igru, onda je svakako vreme da razmotrite kupovinu ovakvog gedžeta. Fore za to imate sve do marta naredne godine, kada će se Half-Life: Alyx zvanično pojaviti.

(Play.co.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.