Ranije ove godine, Valve je najavio svoj najnoviji hardver za igre u obliku Steam Deck-a. Uređaj je trebao biti lansiran u decembru 2021. godine, ali sada, prema blog postu od strane Valvea, kompanija je najavila da će konzola sada biti odgođena i da se očekuje da će stići početkom 2022. godine.

Prema Valveu, „lansiranje Steam Deck-a će biti odgođeno za dva mjeseca. Žao nam je zbog ovoga – dali smo sve od sebe da zaobiđemo probleme u globalnom lancu nabavke, ali zbog nestašice materijala, komponente ne stižu do naših proizvodnih pogona na vrijeme da bismo ispunili svoje početne datume lansiranja. Na osnovu naših ažuriranih procjena izrade, Steam Deck će početi isporuku kupcima u februaru 2022.”

Iz kompanije napominju da će oni koji su rezervisali svoje mjesto u redu također biti vraćeni u skladu s tim. Oni će zadržati svoju poziciju u redu, ali će se i datumi pomjeriti za dva mjeseca.

Za one koji nisu upoznati, Steam Deck je ručni uređaj za igranje od strane Valvea. Moći će igrati igre iz korisničke Steam biblioteke, ali u ručnom formatu što znači da igrači u suštini mogu ponijeti svoje PC igre sa sobom u pokretu. Konzola je po cijeni od 399 dolara što je skupo kada uzmete u obzir druge konzole poput Nintendo Switcha, ali možda bi je ipak vrijedilo provjeriti, pogotovo ako ste godinama nakupili veliku biblioteku Steam igara.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.