Opcija za nestajuće poruke ojačava Viber-u poziciju najbjezbjednije aplikacije za razmjenu poruka na svijetu

 

Rakuten Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za laku i besplatnu komunikaciju, objavila je da uvodi funkciju „nestajuće poruke“ za sve četove.

Prethodno dostupna isključivo u Tajnim četovima, ova funkcija će uskoro svim korisnicima omogućiti da podese tajmer da tekstualne poruke, fotografije, video klipovi ili bilo koji drugi fajl nestane poslije samo nekoliko sekundi, minuta, sati ili dana.

Automatsko odbrojavanje do brisanja sadržaja počinje onog trenutka kada primalac pregleda poruku.

Uvodeći nestajuće poruke u svim 1 na 1 četovima Viber ojačava svoju poziciju najbezbjednije aplikacije za razmjenu poruka na svijetu.

 

Kako učiniti da viber poruka nestane?

 

Kako bi se podesila nestajuća poruka, korisnik treba da:

  • Pritisne ikonicu u obliku časovnika na dnu četa / konverzacije i izabere vremenski period posle kog bi poruka trebalo da bude izbrisana
  • Potom otkuca ili pripremi poruku i proslijedi je primaocu.

Viber je dokazao posvećenost privatnosti svojih korisnika tokom prethodnih godina. Među ostalim premijerama koje je predstavio na tržištu aplikacija za razmjenu poruka, Viber je uveo funkciju „brisanja poruka“ za sve četove još 2015, potpunu enkripciju (sa-kraja-na-kraj) kao standard 2016. i sakrivene i tajne četove 2017. godine.

Kao dio stalne posvećenosti privatnosti komunikacije svojih korisnika, Viber je najavio uvođenje nestajućih poruka u standardnim četovima.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.