Postoji čitav niz alata za stvaranje i uređivanje vlastitih video radova, a jedna od najboljih mobilnih aplikacija je upravo Vita

 

Aplikacija koje se specijalizuju upravo za uređivanje i stvaranje filmova na mobilnim uređajima definitivno ne nedostaje, ali nekada se pojavi aplikacija kao što je Vita koja besplatno nudi gotovo isti set mogućnosti kao i aplikacije koje treba ili kupiti ili plaćati mjesečnu pretplatu.

Treba još istaći da je ovaj odličan alat dobro opremljena aplikacija koju je i jednostavno koristiti.

Vita daje mogućnost vrlo jednostavnog usporavanja snimki pa se veoma lako naprave vrlo efektni kratki filmovi bez obzira na to podržava li to kamera u pametnom telefonu ili ne.

Tu je i čitav niz raznovrsnih efekata i filtera kojima se sam video može dodatno obogatiti. Osim toga, neki se efekti mogu primjenjivati i na audio.

Vita app

VITA nudi hrpu predložaka s kojima je stvaranje autorskog filma jednostavnije. U svakom trenutku je moguće dodati kojekakve virtuelne naljepnice (podržava i GIPHY) i stilizovani tekst koji može biti i animiran. Naravno, tu je i onaj set tipičnih korektivnih mogućnosti pa je video moguće izrezivati, rotirati i slično.

Jedina mala zamjerka jeste da završeni video moguće izvesti tek u Ful HD-u, ali većini to zapravo i ne bi trebao biti poseban problem.

Zato, ko traži solidno opremljenu aplikaciju za uređivanje videa, a ne želi da optereti budžet plaćanje izvikanih aplikacija, svakako bi trebao pronaći prostora za ovu na svojem smartfonu.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.