Povećanje cijene nadolazećih video-igara, prvenstveno one za next-gen konzole, ispraćeno je negodovanjem dijela publike, jer mnogi smatraju da je 70$ za video-igru ipak previše

 

Korisnici su naročito nezadovoljni jer i pored povećanja cijena, mikrotransakcija kod video-igara i dalje postoji, a tajming zbog pandemije je takođe prilično nezgodan.

Ipak, šef Playstation brenda, Džim Rajan, staje u odbranu tog povećanja cijena igara, nazvavši ga fer potezom.

„Ako izmjerite broj sati koliko, na primjer, Demon’s Souls zahtjeva da se pređe, u odnosu na neki drugi vid zabave, mislim da je sve to veoma fer“, rekao je Rajan, a prenosi de24.

Povećana cijena video-igara odnosiće se mahom na AAA iskustva. To se vidi po tome da trenutno samo Spider-Man: Miles Morales i Demon’s Souls kao PS5 ekskluzive koštaju 70$. Ostali manji naslovi zadržali su nižu cijenu, kao što je recimo Sackboy, prenosi play.co.rs.

Džim Rajan je odbio da komentariše dalji plan za naplaćivanje video-igara. Međutim, naveo je da su glasine o potencijalno skupljim primjercima netačne.

Takođe, za sada se ne zna ni da li će God of War: Ragnarok izaći i za PS4, što je šef PS-a takođe odbio da prokomentariše.

Cijena video-igara nije prisutna samo kod Playstation ekskluziva, pošto su mnogi izdavači, poput 2K Games i Activisiona objeručke prihvatili rast cijena. Ipak neki još uvek nisu donijeli odluku, kao što je Microsoft koji se još uvek premišlja.

(play.co.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.