Prema tvrdnjama iz kompanije Google, Chrome dobija najvažnije ažuriranje u poslednjih nekoliko godina

 

Google Chrome, bar ako je sudeći po riječima matične kompanije, dobija veliko ažuriranje u samom finišu 2020. godine. Preciznije, riječi kojima su ovo opisali bile su „najvažnije ažuriranje u poslednjih nekoliko godina“.

Prva promjena tiče se tabova – aktivni će uvijek ići na prvo mjesto, a ostali će biti „sekundarni“. Kako tvrdi Google, ovako će uređaj biti opterećen čak pet puta manje.

Dalje, internet-pregledač pokretaće se 25% brže nego ranije, a koristiće i manje RAM-a.

Zatim, „Tab search“ će konačno biti implementiran. Moći ćete da vidite sve trenutno otvorene tabova, ma u kom prozoru se oni nalazili.

Adresna traka postaje malo korisnija s nečim što Google naziva Chrome Actions, „bržim načinom da se stvari urade pomoću samo nekoliko pritiskanja tastera“.

Sve ove stvari zajedno predstavljaju značajno ažuriranje najpopularnijeg svjetskog web pretraživača. I dolaze upravo na dan kada se Apple pohvaljuje zbog brzine i efikasnosti svojih novih M1 Mac računara.

Kad smo već kod toga, Chrome za macOS takođe dobija novu ikonu koja se bolje uklapa u najnovije izdanje Big Sur-a. Ali ako optimizacije budu zaista dobre kao što Google tvrdi, biće veliki razlog za ushićenje zbog poboljšane efikasnosti. Ažuriranje za Chrome 87 izašlo je u utorak.

(The Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.