Da vam je neko rekao da će Oppo i Vivo biti među kompanijama koje imaju najviše neobičnih, a često i korisnih inovacija – ne biste mu vjerovali.

Pokazatelj je Vivo Nex telefon koji je prije godinu i po nakratko prikazan na MWC sajmu u Barseloni što je bilo dovoljno da svi tech mediji na trenutak zaborave na sve druge velike najave s tog sajma (Galaxy S9, nove Xperije…).

Ko je mogao da odoli telefonu s motorizovanom prednjom kamerom i ekranom koji prekriva cijelu prednju stranu? Do tog trenutka takve stvari su bile samo stvar mašte.

Vivo Nex 2 nije plijenio pažnju kao prethodnik ali je i dalje bio zanimljiv zbog posebnog ekrana na zadnjoj strani.

 

Što da očekujemo od Vivo Nex 3?

 

Srećom Vivo ne može dugo da čuva tajnu pa su nedavno najavili telefon koji će imati tzv. Waterfall Display tj. jako zakrivljen ekran na rubovima.

Potvrđeno je da će taj telefon biti Vivo Nex 3 čime se nastavlja neobična tradicija ove linije. Potvrda je stigla u obliku video klipa koji otkriva i mnoge druge detalje o telefonu.

Zadnja strana je dizajnirana slično kao većina modernih telefona dok je jedini neobičan detalj okrugli modul kamere. Izgleda da će upravo taj okrugli modul (s ukupno tri kamere) biti trend ove godine jer se očekuje slična stvar na OnePlus 7T i Huawei Mate 30 Pro.

Vraća se i motorizirana prednja kamera, samo što je ovaj put dosta šira – vjerojatno jer će Nex 3 imati dvostruku prednju kameru. Potvrđena je i podrška za 5G mreže, a za pohvalu je i prisustvo 3.5mm ulaza za slušalice.

Vivo Nex 3 će u prodaju krenuti tokom sljedećeg mjeseca, barem ako je vjerovati glasinama, ali kompanija još uvijek nije objavila službeni datum predstavljanja.

Očekivalo se da će to učiniti ovih dana, ali umjesto toga dobili smo ovaj video:

Teško je zamisliti scenarijo u kojem bi Waterfall ekran bio praktičan, ali svejedno moramo pohvaliti Vivo jer ima jednu seriju koja je zapravo eksperiment.

“Nex” uređaji se do sada nisu vrhunski prodavali, ali su ugazili put mnogim tehnologijama koje je Vivo kasnije koristio u drugim komercijalno uspješnim telefonima.

Osim toga bili su dašak vjetra u već pomalo ustajalom svijetu pametnih telefona.

(BalkanGadgets)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.