Pametni telefoni obično se nude u više različitih boja, ovisno o vašim potrebama. Nekada izbor nije lak ukoliko vam se u isto vrijeme dopadnu dvije ili više opcija, u svakom slučaju odaberemo jedan i to je to. Međutim, Vivo želi olakšati te izbore u budućnosti.

 

Telefon koji može promjeniti boju

 

Kompanija je na Weibo objavila video u kome su pokazali pametni telefon koji ima staklenu ploču na poleđini koja može promijeniti boju pritiskom na dugme. Također nam ne smeta što ovaj telefon ima dizajn sličan hologramu koji mijenja boju na osnovu ugla koji gledate, već zapravo može doslovno promijeniti boju u hodu.

To je zahvaljujući upotrebi elektrohromatskog stakla koje koristi električne komponente za promjenu boje stakla na osnovu struje koja se kroz njega šalje. Ova tehnologija nije nova. Vidjeli smo da se koristi u prozorima i krovnim prozorima, a OnePlus je također pokazao sličan koncept gdje tehnologiju koriste kako bi sakrili kameru pametnog telefona.

Međutim, implementacija Viva čini se nešto sjajnijom i omogućila bi korisnicima da trenutno promijene izgled svog telefona. S obzirom na to, nismo sigurni planira li kompanija to izbaciti na tržište ili jednostavno testira tehnologiju. Također, trebali bismo napomenuti da s obzirom na to kako većina nas drži svoje telefone u futroli. Tako da nismo sigurni koliko bi ovo moglo biti korisno. Možda bi bila bolja futrola koja mijenja boje. Kako bilo, svaka roba ima svog kupca što kažu, pogledajte video ispod kako to izgleda:

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.