Crysis je godinama služio kao mjerilo jačine računara (otuda fraza „Can it run Crysis“), pa se zato još od prve najave Remastered verzije čeka na sistemske zahtjeve

 

Čekanje na Crysis Remastered se malo odužilo zbog odlaganja i dodatnog rada koji je sproveo Crytek kako bi opravdao ime serijala. Sada, pošto imamo solidni datum izlaska, otkriveno je i kakav će računar trebati igračima.

Na iznenađenje mnogih, sistemski zahtjevi nisu preterano visoki, već odgovaraju standardnim koje viđamo u većini današnjih igara. Crytek ipak nije naveo da li se tu podrazumjeva ray-tracing tehnologija, inače dostupna samo top-tier grafikama.

Sistemski zahtjevi važe za igranje u 1080p, dok za 4K rezoluciju nije otkriveno kakav je računar potreban.

 

Minimalni sistemski zahtjevi:

Procesor: Intel Core i5-3450 / AMD Ryzen 3
Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 1050 Ti / AMD Radeon 470 sa 4GB video memorije
RAM: 8GB
Prostor na disku: 20GB

 

Preporučeni sistemski zahtjevi:

Procesor: Intel Core i5-7600k / AMD Ryzen 5 i naviše
Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 1660 Ti / AMD Radeon Vega 56 sa 8GB video memorije
RAM: 12GB
Prostor na disku: 20GB

Moguće je da će ray-tracing raditi i na ne-RTX grafikama zahvaljujući moćnom triku koji posjeduje CryEngine, gde će ray-tracing biti softverski i bez žrtvovanje performansi.

Naravno, nije ray-racing jedina inovacija za Crysis Remastered, pošto igra dobija i niz brojnih drugih unaprijeđenja grafike, kao što su 8K teksture i slično.

Crysis Remastered stiže 18. septembra i na PC-u će biti Epic Games Store ekskluziva.

(play.co.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.