Vivo X100s se zaista dešava, otkrio je Boxiao Han, menadžer proizvoda u kompaniji. Telefon će imati Dimensity 9300+ sa još snažnijim Cortex-X4 jezgrom sa frekvencijom od 3,4 GHz i boljim AI performansama, izjavio je izvršni direktor.

Post je bio popraćen gomilom benchmark rezultata, koji otkrivaju da je Dimensity 9300+ zaista bolji od 9300, ali uglavnom u CPU odjelu.

Telefon će moći da uređuje slike sa AI funkcijama, otkrio je Han. Objavili su pet fotografija na svom Weibo profilu, tvrdeći da je samo posljednja sa zelenim okruženjem prava – ostale je navodno generirala AI. Zelena nam također daje neugodne vibracije, a ne bi nas iznenadilo da je i ona izmišljena.

Pogledajte u galeriji kako AI uređuje fotografije:

Pričalo se da će vivo X100s biti predstavljen u maju, a čini se da će zaista biti predstavljen sljedećeg mjeseca, što će biti za tri dana. Očekujemo da će čipset biti glavna razlika u odnosu na vivo X100 uređaje, a sve ostalo će vjerovatno ostati isto iznutra. Sa vanjske strane možemo dobiti ravan okvir, koji malo mijenja cjelokupni izgled.

(IT mixer / GSMarena)