Dodatna zaštita uvijek dobro dođe, a možete sakriti i notifikacije na glavnom ekranu

 

Iz WhatsApp tima su saopštili da je korisnicima Androida omogućen novi sistem zaštite privatnosti. Sada je moguće na svojoj aplikaciji postaviti sistem zaključavanja koji omogućava da otključate aplikaciju otiskom prsta. Opcija je dostupna korisnicima Androida koji na pametnom telefonu imaju sistem otključavanja otiskom prsta.

Sve poruke i obavještenja u WhatsApp-u sada se mogu zaključati otiskom prsta koji se koristi za zaključavanje zaslona, pa čak i vrijeme trajanja otključavanja može se prilagoditi. Opcije uključuju svaki put, 1 minutu i 30 minuta.

 

Kako aktivirati opciju otključavanja otiskom prsta u WhatsApp-u?

 

Prvo ažurirajte vašu aplikaciju na zadnju verziju.

Nakon ažuriranja, idite na ekran postavki WhatsApp-a u meniju na vrhu. Idite na računi/nalozi, a zatim na privatnost. Pomjerite se prema dnu i dodirnite zaključavanje otiska prsta. Omogućiće vam uključivanje „otključavanja s otiskom prsta“ nakon čega ćete dobiti dodatne mogućnosti za prilagođavanje trajanja vremena koliko će aplikacija ostati otključana. Postoji i dodatna opcija za sakrivanje sadržaja notifikacija.

Ako ste propustili: Nadogradite svoj WhatsApp jer hakeri preko GIF-a mogu da provale u vaš telefon

Ova opcija razvijena je za sve korisnike Android-a i dobro funkcioniše na telefonima sa fizičkim skenerima otiska prsta, kao i čitačima na ekranu. Za iPhone uređaje podržan je samo Face ID, koji uključuje iPhone X i 11 porodica. 3D skeniranje lica nije podržano na Androidu, tako da telefoni bez skenera otiska prsta (kao što je Google Pixel 4) nemaju sreće.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.