Podrška za telefoniranje preko vašeg Android telefona za Windows 10 konačno je stigla. Microsoft je objavio Windows 10 Insider Preview za Fast ring testere koji imaju mogućnost upućivanja i započinjanja telefonskih poziva s računara.

Trebat će vam telefon s najmanje Android 7.0 Nougat ili novijim (ne mora biti Samsung), aplikacija Your Phone Android kao i računar sa Bluetooth podrškom, ali nakon toga je jednostavno. Možete uspostaviti poziv putem svojih kontakata ili putem brojača putem aplikacije. Ako radije ne prihvatite dolazni poziv, možete odgovoriti tekstom ili pozivatelja poslati direktno na govornu poštu.

Moraćete biti spremni za potencijalne propuste pošto je ovo predizdanje softver-a. Microsoft je upozorio da, na primjer, starije verzije softvera za igranje protiv varanja mogu proizvesti rušenja na ovoj Windows verziji. Ne pokušavajte ovo ako apsolutno zavisite od pouzdanog računara. Ako to nije prepreka, više vam nisu potrebni alati treće strane (ili podešavanje za Apple) za preusmjeravanje telefonskih poziva dok radite.

(Windows blog / Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.