Mnoge uvredljive riječi su uklonjenje iz Wordle-a

 

Riječ „slave“ (rob) je uklonjena iz Wordle-a nakon što je New York Times, koji sada posjeduje ovu popularnu igru, zabranio uvredljive riječi.

Riječ „slave“ nije jedina koja više nije na Wordle-u.

Ove sedmice su ljubitelji igre počeli da primjećuju da su riječi poput „ku*ka“ i „ku*va“ uklonjene iz leksikona. Kada tražite jednu od njih, dobićete poruku koja vam govori da reč „nije na listi riječi“.

To je zato što je NYT uklonio sve riječi koje se smatraju „neosjetljivim ili uvredljivim“.

„Vremenom ćemo da ažuriramo listu riječi da bismo uklonili nejasne riječi kako bismo zagonetke učinili dostupnim većem broju ljudi, kao i neosjetljive ili uvredljive riječi“, rekao je portparol Wordle-a Džordan Koen za Newsweek.

Ako još niste upoznati sa Wordle-om, vjerovatno niste bili na mreži u posljednje vrijeme.

To je igra riječi koja je zaokupirala maštu miliona ljudi širom svijeta. It mixer je nedavno pisao o tome šta je Wordle i zašto je zaludio svijet.

Ideja je da imate šest pogađanja da biste pronašli riječ od pet slova.

Ako je slovo ispravno na pravom mjestu, pojaviće se zeleno, a ako ga pravilno postavite, ali na pogrešnom mestu, ono će postati žuto.

(Index.hr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.