Blizzardov World of Warcraft MMORPG u osnovi sadrži dvije suprotstavljene frakcije – Hordu i Alijansu. Iako nisu u potpunosti „neprijatelji“ sami po sebi, oni su razdvojeni na dvije strane koje igrači moraju izabrati kada kreiraju novi lik. Međutim, tokom godina priča igre je evoluirala na takav način da ponekad suprotstavljene frakcije moraju raditi zajedno.

Toliko da je Blizzard najavio da će u budućem ažuriranju, jedna od promjena koje će napraviti je omogućiti igračima s obe strane da se udruže i formiraju unaprijed pripremljene grupe koje će im u osnovi omogućiti da zajedno učestvuju u rajdovima. To znači da ako imate prijatelja koji igra na suprotnoj frakciji, možete se udružiti s njima za rajd ili tamnice.

Što se tiče znanja, to zapravo ima puno smisla jer je češće nego ne, glavni antagonist rajdova u većini ekspanzija obično neutralan za frakcije, ili je neki lik iz frakcije koji se „pokvario“. Na primjer, postojao je Deathwing u ekspanziji Cataclysm koji nije iz nijedne frakcije, Lich King (koji je prije bio Paladin Alijanse) iz Wrath of the Lich King-a, zatim Garrosh (sin glavnog lika iz Horde) u Mists of Pandaria, i tako dalje.

Obično priča uključuje okupljanje obe frakcije i rad ka većem dobru, tako da ima smisla imati rajd ili prelazak tamnice koja omogućava obema stranama da igraju zajedno. Još nema datuma izlaska ovog ažuriranja, ali to je nešto čemu se igrači mogu radovati u budućnosti.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.