Iz Blizzard Entertainmenta za ovu godinu su najavili novi mobilni sadržaj, koji uključuje i World of Warcraft

 

Ljubitelji World of  Warcraft igre mogli bi uskoro da dočekaju da ona stigne i na njihove mobilne telefone.

Iako zvanične najave nema, prilikom objave poslovnih rezultata za posljednje tromesečje, iz Blizzard Entertainment-a objavili su da za ovu godinu rade na važnom novom sadržaju za franšizu Warcraft, što uključuje i potpuno novi mobilni sadržaj i nova iskustva u World of Warcraftu i Hearthstoneu.

Iako Warcraft postoji već dvadesetak godina, te uprkos velikoj popularnosti mobilnih igara, Blizzard Entertainment do sada nije predstavio pravu mobilnu igru.

Još sredinom prošle decenije predstavili su besplatnu igru Hearthstone za iPhone i Android, koja je bazirana na Warcraft-u.

Ali nije reč o RPG igri kao na računarima, već o igri skupljanja karata. Glasine o pravoj mobilnoj igri Warcraft, koja bi trebalo da donese slično iskustvo na koje smo navikli internetom kruže godinama, a prošle godine i iz Blizzard-a su potvrdili kako da na različitim mobilnim iskustvima za Warcraft te da su ona u naprednom stadijumu razvoja.

Hoće li to što pripremaju zaista biti igra poput one koja je dostupna na računarima ili pripremaju nešto potpuno drugačije, mogli bismo uskoro da saznamo. Ranije glasine pominjale su i igru zasnovanu na proširenoj stvarnosti i sličnom konceptu kao i Pokemon GO.

Osim mobilne verzije Warcraft-a, Blizzard Entertainment za ovu godinu priprema još jednu mobilnu igru zasnovanu na njihovoj popularnoj franšizi. Naime, u prvoj polovini godine trebalo bi da bude objavljen Diablo: Immortal, namenjen pametnim telefonima.

(Zimo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.