U novoj seriji „Star Trek: Starfleet Academy“ pratićemo kadete akademije Zvjezdane flote

 

Iako „Star Trek: Starfleet Academy“ serija nosi isto ime kao Interplay-eva video igra iz 1997. godine, radnja navodno neće biti direktno povezana s njom.

Svijet Star Treka u posljednjih je godina doživio mnoge turbulencije, prelazak u „visokobudžetni razred“ i nove serije koje bi se trebale pojaviti u skoro vrijeme, a uključuju nove sezone serijala „Star Trek: Discovery“ i „Star Trek: Picard“ koje će se prikazivati još ove godine, te spinoff serije „Strange New Worlds“ i „Section 31“ koje bi mogle da krenu 2023. godine.

Međutim, kako ne biste pomislili da će pomalo mračni „Section 31“ s Michelle Yeoh u glavnoj ulozi biti zadnje što je planirano u svijetu Star Treka, svjedoči informacija koju donosi Deadline, u kojoj kažu da Paramount+ platforma već u planu ima novi spinoff.

To će konkretno biti serija Star Trek: Starfleet Academy u kojoj ćemo pratiti kadete akademije Zvjezdane flote.

Zasad se priča da seriju rade „CBS Studios“ i producentska kuća Aleksa Kurcmana „Secret Hideout“, a snimanje će početi odmah nakon što dovrše prvu sezonu Section 31.

Aleks Kurcman je potvrdio Deadline-u da je u radu nešto novo povezano sa Star Trekom koje dolazi iza Section 31, ali zasad nije htio da potvrdi da se radi upravo o Star Trek: Starfleet Academy.

Inače, nova sezona „Star Trek: Discovery“ nastavlja da se prikazuje 10. februara, a premijera 2. sezone serije „Star Trek: Picard“ sa Patrikom Stjuartom počinje 3. marta.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.