Microsoftova gejming konzola Xbox Series X dolazi s 1TB prostora za skladištenje podataka. Zvuči puno, ali možda će vas zanimati da će, prema GameSpotu koji je došao do konzole, gotovo 200 GB od tih 1 TB prostora biti usmjereno prema samim sistemskim fajlovima. To znači da igračima u osnovi ostaje 800 GB za instaliranje igara.

Pročitajte još: Sony potvrdio da PS5 ne podržava igre sa starih konzola

Pa šta ovo znači za igrače? Da li je dovoljno 800 GB? Malo je teško reći, ali uopšteno govoreći, mnoge moderne igre danas prelaze 100 GB u pogledu zauzeća prostora na disku nakon instalacije, što znači da biste mogli imati najviše 6-7 naslova ako imate sreće. Međutim, Microsoft je ranije izjavio da u Xbox Series X uvode tehnologiju koja će igre učiniti prilagodljivijima za skladištenje, ali moraćemo pričekati i vidjeti kako će se to prevesti u stvarnu upotrebu.

Ako ste tip koji ne zadržava svoje igre nakon što završite s njima, pretpostavljamo da ovo zapravo neće predstavljati problem. Međutim, za one koji vole čuvati svoje igre, to bi se dugoročno moglo pokazati problematičnim. Srećom, postoje načini da proširite prostor za skaldištenje pomoću kartica za proširenje, ali to neće biti jeftino.

Dakle, ako niste spremni izdvojiti novac za Xbox karticu za proširenje, možda nije najgora ideja biti pomalo konzervativan s instalacijama igara.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.