Naša planeta je slikana iz satelita, uz pomoć 108 megapikselne kamere koja dolazi uz najnoviji Xiaomi Mi 10 Pro

 

Za što bolju prezentaciju svog najnovijeg flagship modela, Xiaomi je poslao Mi 10 Pro kameru u svemir i snimio nevjerojatne fotografije i video planete Zemlje.

U videu koji je objavila kompanija, na YouTube kanalu, možete vidjeti Zemlju sa udaljenosti veće od 400 kilometara.

Video je reklamnog sadržaja, s mnogim efektima, a stvarne fotografije možete pogledati ako ubrzate na 0:54 sekundi.

Da podsjetimo za neupućene kameru koju novi flagship koristi je hardver koji je vrlo sličan prošlogodišnjem Mi CC9 Pro Premium Edition – 108MP primarni pucač s velikim 1 / 1.33 senzorom slike. U kombinaciji s 20MP ultra širokom kamerom i dvostrukim tele objektivima za optimizovane performanse u širokom rasponu faktora zumiranja.

Nećete imati mogućnost da iskoristite kameru ovog modela na način kako je prikazano u reklami, ali marketinška poruka je napravila svoj dio posla.

Reklamna kampanja je doslovno lansirala trenutno najtraženiji flegšip na tržištu. Vjerujemo da će Xiaomi postići očekivane prodajne rezultate, bez obzira što je trenutna situacija s korona virusom pokvarila planove svima.

Prema nekim pretpostavkama, Xiaomi planira da u 2020.godini ima preko 100 miliona svojih korisnika. Modeli Mi 10 i Mi 10 Pro već su dostupni u Kini, a uskoro (27. marta) započinje distribucija i u ostatku svijeta.

Ključne specifikacije kamera:
– Primarno: 108MP, 1 / 1.33-inčni senzor sa 25 mm ekvivalentom, f / 1.69-blendom, OIS (rezolucija 25MP)
– Kratki telefoto: 12MP, 1 / 2,6-inčni senzor sa 50 mm ekvivalentom, f / 2-otvora objektiva
– Duga telefoto: 8MP, 1 / 4.4-inčni senzor sa 94 mm ekvivalentom, f / 2-otvora objektiva, OIS
– Ultra širok: 20MP, 1 / 2.8 inčni senzor sa 16 mm ekvivalentom, f / 2.2 blende
– Qualcomm Snapdragon 865 čipset

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.