Prema novim informacijama budući pametni telefon Xiaomi Mi 10 dolazi s Qualcommovim novim Snapdragon 865 čipsetom koji između ostalog donosi i podršku za 5G mreže

 

Direktor Xiaomi Lin Bin najavio je Xiaomi Mi 10, jedan od prvih telefona koji će da koristi Qualcomm Snapdragon 865 čipset.

Bin je ponudio malo detalja, ali vjerovatno je da će Mi 10 imati vodeće specifikacije i da će imati isti senzor fotoaparata od 108 MP koji se koristi u drugom Xiaomi telefoni, posebno Mi CC9.

Kako se bliži predstavljanje novog Mi 10 pametnog telefona tvrtke Xiaomi sve je više informacija o njegovim karakteristikama.

Pročitajte još: Dočekali smo impresivni Xiaomi Mi CC9 Pro sa 5 kamera, 108MP i 5260mAh

Prema novoj glasini koja se pojavila, Mi 10 će doći s baterijom čiji kapacitet iznosi između 4500 i 4800 mAh, a to je mnogo više u odnosu na bateriju od 3300 mAh s kojom dolazi njegov prethodnik Mi 9.

Tu je i informacija o brzom punjenju od 66 W, te ekranu s visokom frekvencijom osvježavanja. Sasvim sigurno je riječ o AMOLED ekranu, možda s frekvencijom osvježavanja od 90 Hz.

Xiaomi je uklonio Mi 9 model sa svoje službene stranice u Kini, što je takođe znak da ćemo uskoro vidjeti nasljednika, seriju Mi 10.

Xiaomi Mi 10 se na tržištu očekuje u prvom kvartalu 2020. godine.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.