Uoči predstavljanja koje je zakazano za sutra, Xiaomi Mi 10 Ultra (aka Mi 10 Pro Plus) se pojavio na Geekbench-u. Telefon će proslaviti Xiaomijev deseti rođendan i dosad smo vidjeli brojna curenja informacija i glasine, pružajući nam jasnu sliku šta možemo očekivati.

Uređaj koji se pojavio nosi naziv modela M2007J1SC i poentirao je sa rezultatom 901 na jednojezgrenom testu i 3,275 poena na višejezgrenom odjelu. Ovi su rezultati su u liniji s ostalim telefonima Snapdragon 865+. Test je takođe otkrio da telefon dolazi sa 16 GB RAM-a i Android 10 sistemom.

Xiaomi Mi 10 Ultra na Geekbench testu
Xiaomi Mi 10 Ultra na Geekbench testu

Očekuje se da će Mi 10 Ultra imati 120 Hz FHD+ AMOLED ekran, bateriju od 4.500 mAh s žičanim punjenjem od 100 W ili 120 W i postavku quad kamere. Ovdje će biti velikih promjena. Biće dodata periskopska kamera sa 120x digitalnim zumom. Očekuje se da će se ostale kamere pernijeti iz Mi 10 Pro modela s 108 MP primarnim snaperom, 20 MP ultraširovim objektivom-om i 8 MP telefoto modulom.

Još jedan zanimljiv podatak. GPU će biti prilagodljiv i imaće manuelno/ručno upravljanje frekvencijama. Telefon će se biti i sa keramičkim i prozirnim pozadinama.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.