Hyudani je najavio lansiranje tri modela električnih automobila marke Ioniq

 

Hyundai je 2015. godine zvanično kreirao podbrend za svoje luksuzne automobile pod nazivom Genesis, a sada je Ioniq postao to isto, samo za električna vozila.

Ioniq je dizajniran da svijetu pruži osnažen i održiv način života. Zadužen za preokret svijeta.

Prvi će nositi oznaku Ioniq 5, a radi se o električnom crossoveru baziranom na konceptu Hyundai 45 koji je debitovao prošle godine na Sajmu automobila u Frankfurtu.

On se očekuje početkom 2021. godine, a drugi model je Ioniq 6 sedan baziran na konceptu Prophecy viđenom početkom ove godine, a produkcijska verzija će debitovati tek 2022. godine.

Ioniq 7 je treći model koji se očekuje, a to je električni SUV koji će se pojaviti početkom 2024. godine. Novi modeli će koristiti novu platformu nazvanu Electric Global Modular Platform (E-GMP), koja će omogućiti brzo punjenje i veliki domet.

Hyundai je pokrenuo podbrend Ioniq kako bi podržao Strategiju 2025 prema kojoj namjerava da proda 560.000 električnih vozila. Cilj kompanije je da do 2025. godine postane treći najveći proizvođač ekološki prihvatljivih vozila.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.