Xiaomi je predstavio Mi Box 4S MAX u Kini, gdje se prodaje za 499 CNY (~75 USD). Navedeno je da podržava 8K sadržaj. Mi Box 4S MAX ima HDMI 2.1 konekciju i oslanja se na Amlogic S905X3 čipset i ima 4 GB RAM-a.

Xiaomi je lansirao Mi Box 4S MAX u Kini, gdje se već može naručiti na JD.com. Kao što marketinške slike sugeriraju, Mi Box 4S MAX je streaming box koji može donijeti Smart TV funkcije na monitor, projektor ili TV. Za referencu, Mi Box 4S MAX ima dimenzije 95 x 95 mm x 16 mm, ali ne može se montirati na TV kao što to mogu konkurentni stickovi za striming, poput onih koje prodaju Amazon i Roku.

Prema Xiaomiju, Mi Box 4S MAX podržava HDMI 2.1 povezivanje za do 8K streaming. Međutim, ostaje da se vidi da li Amlogic S905X3 SoC može dekodirati 8K sadržaj koristeći Amlogic Video Engine (AVE). Ako nije, Mi Box 4S MAX dostiže vrhunac pri 4K/60 FPS dekodiranju. Inače, kutija za striming ima 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za skladištenje za pokretanje MIUI za TV. Nije iznenađujuće da je Xiaomi također uključio daljinski upravljač koji podržava glasovne komande, odražavajući funkcionalnost Amazonovih Fire TV proizvoda.

Xiaomi Mi Box 4S MAX

Štaviše, Xiaomi je opremio Mi Box 4S MAX sa dvopojasnim WiFi modemom, USB Type-A portom i AV vezom. Navodno, ovaj striming box takođe podržava Dolby Atmos i DTS audio, ali druge karakteristike poput MEMC tehnologije su odsutne. Trenutno je Mi Box 4S MAX dostupan u Kini za 499 CNY (~75 USD); Xiaomi ipak nije potvrdio da li planira lansirati ovaj box na globalnom nivou.

(Notebookcheck / JD.com / TechRadar)

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.