To je pet dolara mjesečno više nego što je do sada koštao

Ako se pretplatite na YouTube Premium porodični paket, možda biste željeli provjeriti svoju e-poštu: Google obavještava korisnike da će mjesečna cijena usluge porasti za 5 USD mjesečno.

Počevši od novembra, većina korisnika će plaćati 22,99 USD mjesečno za YouTube Premium – iako se čini da postoji određena sloboda. Iako u glavnom saopštenju stoji da poskupljenje počinje u sljedećem obračunskom ciklusu 21. novembra ili nakon toga, neki stariji pretplatnici neće vidjeti veći račun nekoliko mjeseci. Naime, nekim korisnicima cijena pretplate neće rasti do aprila zbog njihovog statusa „dugogodišnjeg i cijenjenog člana“.

Sa novom strukturom cijena, porodični plan je manje jeftin za manje grupe. Za 17,99 dolara kupovina porodičnog plana za samo dva korisnika ponudila je značajnu uštedu u odnosu na individualne račune. Sada će porodica sa dva korisnika uštedjeti samo $1 mjesečno. Za sada, međutim, cijene za jednog korisnika ostaju iste: 11,99 USD mjesečno za individualne račune i 6,99 USD za studente. Pogodnosti se također nisu promijenile, jer Premium i dalje nudi korisnicima YouTube iskustvo bez oglasa, mogućnost preuzimanja videozapisa za gledanje van mreže, pristup YouTube Musicu i mogućnost da nastavi reprodukovati muziku i videozapise u pozadini ili sa isključenim ekranom telefona.

(Engadget)

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.