YouTube je počeo sa sveobuhvatim testom svoje platforme i automatskim prepoznavanjem liste proizvoda u video zapisima koji su uploadovani kod njih.

Od 22. marta ove godine, taj test se proširuje na ljude koji gledaju video zapise u SAD.

Rana verzija ove nove funkcionalnosti bila je testirana tokom prošle godine, mada je uzorak i fokus grupa za taj test bila vrlo mala, pa rezultati nisu bili zadovoljavajući.

Pretpostavlja se da je to potez čiji je cilj da Google-u da svoj dio nevjerovatno unosnog pridruženog tržišta linkova, istovremeno vezujući trgovinu direktno za otpremanje video zapisa. Ove liste mogu da funkcionišu kao drugi algoritam preporuka, s YouTube-om koji prikazuje video zapise koji sadrže slične proizvode.

Takođe bi YouTube stavio u isti prostor za kupovinu kao i druge društvene platforme poput Instagrama. Još uvijek se ne zna hoće li ova opcija zaživjeti. Činjenica je da bi ovo mnogo povećalo prihode YouTube-a, a on bi na neki način postao centar za zabavu + kupovinu, što do sada nikome nije pošlo za rukom u većem obimu.

(The Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.