Land Rover jedan je od najpoznatijih brendova automobila na svetu. Sada su odlučili da puste u prodaju i svoj mobilni telefon Land Rover Explore R. Zašto? Ko zna…

 

Kompanija je nedavno najavila Land Rover Explore R, uređaj koji ima smisla samo ako je vaš poslovni plan da ga prodate ljudima koji ne znaju ništa o pametnim telefonima. Što je, iskreno govoreći, vjerojatno napisano na ploči negdje u sjedištu Jaguara Land Rovera.

Zapravo ovo je drugi mobilni telefon koji se prodaje pod brendom Land Rover. Prvi Land Rover Explore ugledao je svjetlost dana još 2018. godine.

Da krenemo od dizajna. Na Land Rover Explore R je navodno uticao novi Defender automobil. Što je zanimljivo, jer izgleda da novo vozilo Land Rovera, zapravo liči na iPhone 4.

 

Specifikacije

 

– Vodootpornost (IP68 sertifikat, što znači da može da izdrži do 1,5 m pod vodom 35 minuta)

– Otporan je na prašinu i pijesak

– Preživio je (na testu) pad na čelik sa visine od 1,8 m

– Gorilla Glass 6

– 4 GB RAM-a, 64GB ROM

– Mediatek Helio P35 MT 6765 čipset sa osmojezgarnim procesorom od 2,3 GHz

– Sony dual pixel zadnja kamera od 12MP, prednja od 8MP

– Ekran dijagonale 7 inča

Svima je jasno za koje namjene je ovaj uređaj napravljen. To je za one kojima je potreban izdržljiv mobilni telefon jer su često ili u prirodi, ili na drugim mjestima gdje telefon može lako da se ošteti. Međutim, postoji mnogo uređaja koji za manje para isto to rade.

A cijena? Pa, Land Rover Explore R telefon košta 449 evra. Sami procjenite kako vam „leži“ ova informacija, i da li je opravdana.

(TNW)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.