Ovim potezom nadaju se da će postojećim igračima Final Fantasy XIV dati šansu da u potpunosti iskuse novo proširenje Endwalker

 

Endwalker, najnovije proširenje video-igre Final Fantasy XIV, postalo je toliko uspješno da je Square Enix odlučio da privremeno obustavi prodaju igre novim igračima.

Količina ljudi koji su počeli da igraju proširenje Endwalker premašila je kapacitete Square Enix-ovog servera. Kompanija je odlučila da prestane prodaje kako bi se skratilo dugo vrijeme čekanja prijave igrača.

Na internet stranici igrice igračima se obratio proizvođač i direktor Naoki Yoshida. Objasnio je da će ovaj korak pomoći da privremeno zaustave talas dolaznog prometa na serveru. Ivinio se zbog problema pri prijavljivanju i ponudio besplatno vrijeme za igru svima koji su pogođeni malfunkcijom igrice.

Final Fantasy XIV je četrnaesta instalacija u franšizi Final Fantasy. Radi se o online video-igri koju istovremeno može da igra više igrača, odnosno MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) igri.

„Igrači trenutno imaju ekstremno dugo vrijeme čekanja zbog guste koncentracije sati igranja koji daleko premašuju kapacitet našeg poslužilaca, posebno u vrijeme najvećeg igranja. Zbog toga smo odlučili privremeno daobustavimo prodaju i isporuku Final Fantasy XIV početnog i kompletnog izdanja“, rekao je Yoshida.

Dodao je da će se privremeno obustaviti nove registracije za besplatnu probu igrice (Free Trial). Na to su se odlučili jer prioritet prijavljivanja imaju oni s aktivnom pretplatom. Igrači na besplatnoj probi ionako se nisu mogli prijaviti van kasnih noćnih i ranih jutarnjih sati.

Ovim potezom nadaju se da će postojećim igračima dati šansu da u potpunosti iskuse novo proširenje Endwalker. Zato će proširenja i kolekcionarsko izdanje ostati na popustu.

Kompanija je takođe obustavila nove reklame za Final Fantasy XIV.

Ovo nije prvi put da je ova igrica uklonjena iz prodaje. Kompanija Square Enix je mnogo ranije dala upozorenje da se očekuju velike gužve za proširenje Endwalker.

(IGN)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.