Valve ima nekoliko zanimljivih ideja za budućnost PC igara, gdje umjesto da možete samo da igrate ispred računara ili laptopa, možda ćete moći da igrate PC igrice na konzoli. Kompanija je to već testirala sa Steam Linkom, aplikacijom koja vam omogućava da prenosite Steam igre sa računara na telefon.

Oni takođe rade na Steam Deck-u, namjenskoj ručnoj konzoli koja vam omogućava da igrate svoje Steam igre dok ste u pokretu. Toliko da ne predstavlja iznenađenje da se kompanija sada priprema za neke od svojih igara koje će podržati kontrolere za igre. Zapravo, nedavno ažuriranje Dote 2 otkrilo je takvu podršku.

Prema Valveu, „Kako se beskonačna stvarnost spaja na misteriozne načine, današnje ažuriranje također uvodi svijet u kojem se Dota može opciono igrati pomoću kontrolera umjesto standardnog podešavanja miš+tastatura, dajući igračima novi način povezivanja sa tokom svoje omiljene borbe. Od odabira heroja do razbijanja Drevnog, možete se boriti na svom putu do pobjede u Doti tako što ćete uključiti bilo koji PC kontroler koji omogućava Steam Input (uključujući PS/XBOX/Switch Pro kontrolere i više) i usmjeriti svog heroja u borbu.”

Valve napominje da je ovo nešto kao eksperimentalna karakteristika pa nemojte biti iznenađeni ako naiđete na neke bagove, ali to bi mogla biti alternativna metoda unosa za one koji bi možda radije koristili kontroler za igre.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.