Kako su i obećali ZTE je danas zvanično predstavio prvi telefon na svijetu sa selfi kamerom ispod ekrana. ZTE Axon 20 5G ima veliki 6.92″ ekran bez distrakcija i iznutrice za poziciju u segmentu srednjeg ranga.

 

Danas nema smartfon brenda koji ne radi na skrivanju selfi kamere ispod ekrana. ZTE ima tu čast da bude prvi koji je takav telefon komercijalno ponudio.

Izuzmemo li tu svemirsku selfi kameru ZTE Axon 20 5G je po svemu sudeći telefon srednjeg ranga. Njegov ekran je dijagonale 6.92 inča i FHD+ rezolucije i prilično tanka okvira. Riječ je o OLED-u, koji dakle krije 32MP selfi kameru na vrhu i čitač otisaka prstiju dolje.

Axon 20 5G

ZTE pojašnjava da je tu under display kameru omogućio spoj materijala visoke transparentnosti, organskih i neorganskih filtera te optimizacije softverskih algoritama.

Na poleđini je opremljen s četiri objektiva s tim što je glavna kamera s 64MP senzorom, 8MP s širokougaonim objektivom, a ima još i 2MP senzor dubine te 2MP makro kameru.

Pohvaliti se može i relativno tankim kućištem debljine tek 7.98mm. Ima Snapdragon 765G čipset s podrškom za 5G mreže, a raspolaže s 6/8GB RAM-a i 128/256GB datotečne memorije. Tu je i baterija kapaciteta 4,220mAh.

Riječ je naravno o Androidu koji vrti Android 10 s ZTE interfejsom preko njega.

U Kini će biti prodavan po cijeni od 2198 Yuana,, odnosno nešto manje od 300 eura.

Koliko je ta njegova kamera ispod ekrana bolje rješenje od notcha, rupice ili pop-up mehanizma, pokazaće prvi testovi.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.